gezginler

Fotoğraf ve video çekimlerini tamamladığımız Gezen Tohumlar çok yakında yola çıkmaya hazırlanıyor!

Dostlarımız Ebru ve Sezgin yıllardır özlemini duydukları bu hayalin gerçeğe dönüşmesini ve heyecanlarını şu şekilde dile getiriyorlar:

 

“Yüzümüzü güneşe dönerek ve gezegenden koparılanlar yerine toprağın bize sunduklarıyla yetinerek adımlamak istedik yeryüzünü. İki tekerlek ve pedaldı ilk olarak hayalini kurduğumuz. Ancak bazı kronik sağlık sorunlarıyla karşılaştık…

Şimdi ise ikimizden de yaşlı bir karavanla, yolların, hayallerin ve hayatın götürdüğü yere gidiyoruz. Ayak izimiz karbona olabildiğince az bulaşsın diye, dünyanın kalbinden çalınan fosil yakıtlar yerine atık yağ ile çalıştırıyoruz aracımızı. Elektriğini de, tüm gezegene hayat veren güneş verecek gezen evimize.

Surya Namaskara!

-Gezen Tohumlar (SeedsOnWheels)”

 

Şirin karavanlarıyla gittikleri her yerde eğitimler verecek, tohumlar ekecek ve fidanlar dikecekler. Şimdilik planları Türkiye’yi gezmek, daha sonra Uzak Doğu ülkelerine ilerlemeyi düşünüyorlar.

karavandeneme4

Projenin web ve multimedya kolunda biz elimizden geldiğince destek versek de, tabi ki olay bununla kalmıyor. Sizlerin de desteklerinize ihtiyaçları var. Web sitelerinin büyük bir kısmı tamamlandı ve en yakın zamanda aktif hale gelecek. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgiye, rotalarına ve tüm planlarına web sayfasından ulaşabileceksiniz.

Bunun yanında Facebook hesabından gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Siz de onlarla birlikte yeryüzüne yeni tohumlar ekmeye ne dersiniz?

gezginlerr1

www.seedsonwheels.com

www.gezentohumlar.com

Paylaş çoğalsın! :)

Dostların da haberdar olsun istemez misin?